Nya butiken öppnar till helgen

Maria Sandemos butik öppnar som planerat på lördag. Glasscafét däremot blir flera veckor försenat då kommunens handläggare inte hinner göra slutbesiktningen förrän den 11 maj. – Vi öppnar så fort de har godkänt lokalerma, säger Maria Sandemo.

Butiken på Centralgatan börjar ta form och på lördag är det premiäröppning.

Butiken på Centralgatan börjar ta form och på lördag är det premiäröppning.

Foto: Eva Harrysson

Eksjö/Mariannelund2016-04-28 10:52

I butikslokalen på Centralgatan (gamla frisörsalongen) råder febril aktivitet. Maria och Mikael Sandemo håller som bäst på att plocka upp varor och förbereda för öppnandet som blir på valborgsmässoafton, nu på lördag. Butiken heter "Nytt och bytt från när och fjärran", och precis som namnet antyder, ska man kunna hitta lite annorlunda grejer. Mycket av varorna har paret hittat på sina resor, bland annat i Indien.

– Här går allt enligt planerna, säger Maria Sandemo. Vi kanske inte hinner få upp alla varor till lördag, men vi smyger igång lite försiktigt.

Värre är det med glasscaféet, som egentligen skulle slagit upp portarna den 1 maj. Så kommer det dock inte att bli, då lokalen ännu inte har blivit formellt godkänd av kommunen.

– De har inte haft tid att komma och titta än, och nu har vi fått beskedet att det blir först den 11 maj. Så innan dess kan vi inget göra, säger Inger Sandemo, som är minst sagt frustrerad över all byråkrati.

– Visst, jag förstår att de är bakbundna av sitt regelverk och de har mycket att göra nu, men för oss är det tråkigt, vi vill ju bara komma igång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om