Nya konstnärer fixade egen ateljé

Tre tjejer som blivit "bitna" på det här med att måla, har fixat sin gemensamma ateljé. I denna kommer de bland annat att arrangera pysselträffar.

Eksjö/Mariannelund2009-09-10 06:35

Birgit Björklund har flyttat Mariannelunds Konstateljé till nya lokaler. I butiken finns det mesta en konstnär kan behöva. Hon riktar sig även till de som gillar att pyssla.
Dessutom arrangerar hon konstkurser. Lillemor Harrysson, Anna Olofsson och Cajsa Lilja sökte sig till hennes kurs i våras.

Ateljé
Kursen gav mersmak och deras målarintresse fick en rejäl skjuts framåt. Men så är det, det där med att måla hemma. Att plocka undan för att plocka fram målargrejerna och att kunna koppla av och fokusera på målningen.
- Det blir inte av hemma. Att komma iväg en stund och måla och träffa andra som också gillar att måla är så mycket roligare, säger trion. Tillsammans har de fixat sin egen gemensamma ateljé i lokalen innanför Birgit Björklunds butik.
- Vi ville fortsätta måla och så hittade vi det här tack vare att Birgit Björklund flyttade sin butik.
De brukar måla en gång i veckan. Men de har även ett intresse att hjälpa andra som vill ägna sig åt konstnärsskap.
De ämnar också ha pysselträffar för låg- och mellanstadiebarn där den första är tänkt att äga rum redan nu på fredag eftermiddag.
- Vi börjar och sedan får vi se hur det utvecklas. Vi tänkte ordna lite extra på höstlovet, säger de.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om