Nya mattider irriterar

Nya mattider blir aktuellt för äldreboendena Bobinen i Mariannelund och Solgården i Ingatorp från och med den första oktober. Förändringen görs för att de boende ska få sina mattider mer jämnt fördelade. Men bland en del av personalen har den planerade ändringen väckt irritation. Om de inte vill värma gårdagens mat kan deras lunch bli rejält förskjuten.

Eksjö/Mariannelund2007-09-21 06:36

Klockan ett är den nya lunchtiden för Bobinen framöver. Det innebär att mattiden förskjuts något framåt för de som besöker serveringen.
För de på Bobinen som besöker serveringen eller de som kommer utifrån, för att äta handlar det bara om en kvart (från kvart i ett till klockan ett). För vårdboendet blir det däremot senare mat.
- Vårdboendets mat kommer att förskjutas till klockan två. Det är med tanke på att länsstyrelsen anser att det är för lång nattfasta mellan måltiderna.
Därför har vi även skjutit på kvällsmaten till klockan halv sju, förklarar kostchef Eva Drivenmark.

Kortare nattfasta
Orsaken till förändringen är omsorg om de äldre, helt enkelt att de boende ska få sina mattider så jämnt fördelat som möjligt.
Den största skillnaden blir det i stället för personalen som äter i serveringen.
Tidigare kunde personalen slinka in och äta redan klockan tolv men från och med den första oktober är det slut med det. Då är det mellan klockan ett och två som gäller även för dem. Orsaken är att man vill undvika långa varmhållningstider.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om