Nya riktlinjer för att söka pengar

Nya riktlinjer har tagits fram för hur man ansöker om pengar från integrationspotten. Syftet är bland annat att det ska bli enklare för föreningarna.

Annlie Hägg (C) är ordförande i ledningsutskottet.

Annlie Hägg (C) är ordförande i ledningsutskottet.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-04-14 14:10


I samband med ledningsutskottets möte i tisdags antogs de nya riktlinjerna.

Pengarna som finns i integrationspotten, 400 000 kronor, är öronmärkta av kommunen från det statliga bidrag på totalt 31,7 miljoner kronor som betalades ut i december, för ökade kostnader för flyktingmottagande.

De 400 000 kronorna i integrationspotten syftar till att stödja ideella föreningar och organisationer som i sitt arbete främjar och stöttar de nyanländas och asylsökandes integrationsprocess och inkludering i samhället.

- Vi ser att föreningslivet har en viktig roll i integrationsarbetet och vill med dessa riktlinjer göra det tydligare hur man ska ansöka om medel, till exempel vad som ska framgå i ansökan, säger Annelie Hägg (C), ordförande i ledningsutskottet.

Det är nu alltså enbart ideella föreningar och organisationer som kan ansöka om medel ut integrationspotten. Dessa föreningar ska vara öppna för alla och verka enligt demokratisk tradition. Än så länge är det en förening som har ansökt om pengar från den här potten.

Det här är inte första gången kommunen pytsar ut pengar från en integrationspott.

- Men innan var det mer öppet för vem som helst att söka, säger Annelie Hägg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om