Nyårsafton - som en helt vanlig helg

Polisen summerar nyårshelgen som lugn i Jönköpings län. Dock har flera blodiga slagsmål inträffade och skadegörelsen var omfattande. - Men det var inte värre än det brukar vara en vanligt fredag- eller lördagskväll i länet, säger Polisen.

Eksjö/Mariannelund2009-01-03 10:41

Om nyårshelgen ska beskrivas som stökig eller lugn är en tolkningsfråga, men Polisen i Jönköpings län har i sin rapport beskrivit den som lugn.

Lugnt i trafiken
- Det var inte värre än en vanlig helg. Oftast är det olyckor med raketer som orsakar bränder och skador, som gör att brottsstatistiken går upp just vid nyår. Men den här gången har det inte inträffat några större bränder, säger vakthavande befäl vid Polisen i Jönköpings län och fortsätter:
- Det var någon raket som orsakat en brand på en balkong i länet, men annars har jag inte hört om så många som fått skador av raketer. Det ska även ha varit lugnt i trafiken.
En del anmälningar trillade dock in till Polisen i samband med nyårsfirandet. Natten till Nyårsdagen inträffade ett våldtäktsförsök på en kvinna vid en innergård i Jönköping. Polisen hade i går fortfarande ingen misstänkt gärningsman och befarade att det finns ett samband mellan denna händelsen och de överfall som skett under hösten i Jönköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om