Nysatsning på förskola blir nedläggning?

Innan sommaren gick kommunen ut med att det skulle satsas på Ingatorps barnomsorg genom att nuvarande lokaler skulle bytas ut mot fräscha paviljonger. Men nu är den satsningen grusad. I stället pratas om nedläggning för en "bättre" verksamhet i Hjältevad.

Eksjö/Mariannelund2012-10-05 06:19

Förskolan i Ingatorp bedrivs i en byggnad som ägs av ortens föräldraförening. Byggnaden är i behov av renovering, bland annat på grund av kölddrag, men en utredning har visat att det skulle bli för kostsamt för kommunen.
När kommunen dessutom inte äger fastigheten började man i stället titta på alternativ.

Paviljong
I våras gick kommunen ut med beskedet att förskoleverksamheten skulle flyttas till ändamålsenliga och fräscha lokaler vid skolan.
Det skulle lösas genom att man hyrde paviljonger genom ett treårskontrakt.

Orimligt
De siffror kommunen fick i planeringsstadiet var en hyreskostnad för 32 000 kronor i månaden och det ansåg barn- och ungdomsutskottet att man skulle klara.
- Men sedan blev det 20 000 kronor dyrare i offerten och det skulle krävas markarbeten för 1,3 miljoner kronor innan. Man tror det finns pengar bara för det handlar om kommuner. Vi var mycket förvånade. Från att ha varit 32 000 kronor i månaden blev det 89 000 kronor i månaden i tre år. Det klarar vi inte, säger barn- och ungdomsutskottets ordförande Göran Persson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!