Nytt rondsystem på medicinkliniken

Medicinkliniken på Höglandssjuhuset har infört ett helt nytt rondsystem. Patienten får gå in till läkaren och hans team istället för att teamet går runt och rondar på avdelningen.- Självklart kan inte alla gå till oss men då rondar vi inne på salen som vanligt, säger Martin Rejler.

Läkaren Martin Rejler och sjuksköterskan Simon Gunnarsson, på njurmedicinavdelningen E, går igenom en patientjournal innan besöktet sker ute på vårdsalen.

Läkaren Martin Rejler och sjuksköterskan Simon Gunnarsson, på njurmedicinavdelningen E, går igenom en patientjournal innan besöktet sker ute på vårdsalen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-09-08 04:06


Martin Rejler, ST-läkare och doktorand på Medicinkliniken, Höglandssjukhuset har utvecklat en helt ny rondmodell.
Tidigare gick läkaren och teamet runt på avdelningen för att besöka patienterna inne på de olika vårdsalarna.
- Det är ofta fler än en patient inne på salarna och då hör de andra vad man pratar om. Med den nya rondmodellen blir samtalen mer privata, säger Martin Rejler.

Tar längre tid
Självklart blir det mer sekretess när man tar ronderna i ett "privat" rum i stället ute på salarna.
Den nya rondmodellen tar lite längre tid men den ger patienten mer delaktighet i behandlingen.
På fem av sex vårdenheter på Medicinkliniken har man nu infört det nya rondsystemet, vilket innebär att patienten är mer delaktig och får en bättre översikt i sin vård på avdelningen.
- I rondrummet finns allt som vi behöver. Vi kan till exempel visa patientens senaste provsvar och man kan gå igenom journalanteckningarna om det skulle behövas, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om