Nytt träningscenter på Höglandssjukhuset

Christina Karlsson, förvaltningschef invigde Metodikum i Eksjö, samtidigt invigdes även Metodikum i Värnamo. I Värnamo smälldes det ballonger som fanfar, i Eksjö klippte man band och i Jönköping knöt man ihop ett band. Cirkeln är nu sluten.

Christina Karlsson inviger Metodikum i Eksjö. I samma stund så invigs även Metodikum i Värnamo. Sedan tidigare finns ett Metodikum center i Jönköping.

Christina Karlsson inviger Metodikum i Eksjö. I samma stund så invigs även Metodikum i Värnamo. Sedan tidigare finns ett Metodikum center i Jönköping.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-03-08 07:28


Tanken med att skapa ett Metodikum i Eksjö och i Värnamo är att man ska kunna kompetensutveckla personalen på orten. Ett centrum på varje ort för klinisk träning och medicinsk simulering. Tidigare har Metodikum funnits i Jönköping men nu slipper personalen åkt dit för att träna.
- Vi ska inte behöva åka upp till Jönköping eller Värnamo för att till exempel träna på dockan SimMan, säger Christina Karlsson, förvaltningschef på Höglandssjukhuset.

Öva på hemmaplan
Med hjälp av datoriserade simulationer och efterliknade miljöer ska sjukvårdspersonalen kunna öva på hemmaplan. Det är på dockan SimMan som sjukvårdspersonalen ska lära sig att hantera olika sjukdomstillstånd som deras patienterna kan befinna sig i.
- Dockan är helt suverän. Jag kan sitta här i rummet bredvid och styra vad dockan ska göra. Med teknikens under kan jag få dockan att låta konstigt, hosta, prata, kräkas, svettas och dockan kan få kramper, säger Anette Engman-Lundberg, specialistläkare inom anestesi.
Dockan som kostade 600 000 kronor kommer pendla mellan Jönköping, Värnamo och Eksjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om