Nytt varsel

Småhustillverkaren Finndomo tvingas nu varsla ytterligare 100 medarbetare om uppsägning. Det nya varslet berör 85 medarbetare i Hässleholm och 15 i Hjältevad. - Nu måste regeringen reagera. Åtgärder måste till nu. Om ett halvår är det för sent, menar Finndomos vd Staffan Lindqvist.

Nu tvingas Finndomo lägga nya varsel som berör 100 medarbetare. 15 av dem jobbar i Hjältevad. Finndomo har sedan i juni varslat 300 personer i Sverige, vilket är halva personalstyrkan. Foto: Arkiv

Nu tvingas Finndomo lägga nya varsel som berör 100 medarbetare. 15 av dem jobbar i Hjältevad. Finndomo har sedan i juni varslat 300 personer i Sverige, vilket är halva personalstyrkan. Foto: Arkiv

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-11-20 05:05


Husförsäljningen i Sverige har med finanskrisen gjort en tvärnit och den negativa utvecklingen accelererar. Branschen förutspår ett halverat småhusbyggande under 2009 jämfört med 2007.
- Vad vi gör nu är att anpassa oss fullt ut till en nedgång med 50 procent, säger Finndomos vd Staffan Lindquist.
Finndomo varslade tidigare i höstas 25 anställda om uppsägning i Hjältevad och tvingades dessutom ta det smärtsamma beslutet att lägga ner hela Hultsfredsfabriken. Produktionen i Hultsfred körs till jul men därefter avvecklas verksamheten och 66 personer förlorar sina arbeten.

Jobbigt att förmedla
Nu har Finndomos ledning tvingats att lägga nya varsel.
Staffan Lindquist begav sig på onsdagen till Hässleholm för att meddela den tråkiga nyheten. I Hjältevad fick ekonomisdirektör Lars Hagelberg det mindre eftertraktade uppdraget att meddela ytterligare varsel.
- Det här är dödstrist. Vi har goda medarbetare och vi har jobbat hårt tillsammans under åren och haft framgångar. Nu tvingas vi göra oss av med många av dem och det är oerhört smärtsamt, säger en ödmjuk Staffan Lindquist.
- Det känns mycket tungt att behöva lägga ännu ett varsel på kort tid men det dramatiskt försämrade marknadsläget har gjort det oundvikligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om