ÖB fick brått

Överbefälhavare Håkan Syrén besökte på onsdagen Eksjö där naturligtvis Ing 2 och Swedec stod i fokus för hans intresse. Men samtidigt kom det oväntade beskedet att försvarsminister Mikael Odenberg lämnar sin tjänst. Överbefälhavarens besök i Eksjö blev därför betydligt kortare än planerat.

Överbefälhavare Håkan Syrén kom till Eksjö men försvarsministerns avhopp gjorde att han tvingades lämna Eksjö tidigare än tänkt.

Överbefälhavare Håkan Syrén kom till Eksjö men försvarsministerns avhopp gjorde att han tvingades lämna Eksjö tidigare än tänkt.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-09-06 06:14

Vissa tar tåg, andra bil men är man överbefälhavare har man förmånen att kunna kliva in i en helikopter från Högkvarteret och snabbt flyga dit man ska. Att garnisonen i Eksjö sedan har ett flygfält strax intill är ju i det här fallet inte heller helt fel.
Håkan Syrén bokade på onsdagen in garnisonsstaden på Höglandet.
Hans visit sågs visserligen som ett "nertonat" besök men garnisonen hade ändå pressat in mycket för honom att se och få information om, under de timmar han var i Eksjö.

Plötsligt avhopp
Än mer nertonat kom det att bli då hans besök blev betydligt kortare än planerat.
Försvarsministerns oväntade avhopp på onsdagen gjorde att flera verksamheter missade sin chans att visa upp sig. Helt enkelt för att överbefälhavaren var tvungen att åka tillbaka till Stockholm på grund av det inträffade.
Syftet med ÖB:s besök var annars att få en djupare inblick i verksamheten vid Ing 2 och SWEDEC, vilket det nu av naturliga skäl blev lite halvdant med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om