Obegripligt

På onsdagskvällen hölls ett möte i Hjältevads skola, där politiker och tjänstemän svarade på föräldrar och andra berördas frågor om förslaget att lägga ner Hjältevads skola.

Bernhard Issal, ordförande i barn- och ungdomsutskottetberättade om befolkningsminskningen.

Bernhard Issal, ordförande i barn- och ungdomsutskottetberättade om befolkningsminskningen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2009-01-23 07:10

Bakgrunden till nedläggningen är att antalet elever tros fortsätta minska i östra kommundelen. Huvudförslaget är att lägga ner Hjältevads skola och flytta eleverna till skolan i Ingatorp. Samtidigt skulle alla sexor i både Hjältevad och Ingatorp flyttas till Furulundsskolan i Mariannelund.
- Det låter befängt att våra elever ska stärka upp i Mariannelund.
- Det handlar bara om pengar!
- Våra barn trivs på Hjältevads skolan och hur ska en nedläggning locka folk att bosätta sig på orten? Pedagogiken är minst lika bra här som i Ingatorp, var reaktionerna från föräldrarna.
Kvällen inleddes med en bakgrund till förslaget och de medverkande lyfte fram fördelarna med nedläggningen. Under läsåret 2009-2010 är elevunderlaget på skolan i Hjältevad 52 elever. Fyra av dem går i årskurs sex.
Samma läsår i Ingatorp är antalet elever 66, varav nio personer går i årskurs sex. Det handlar alltså om 13 elever i årskurs sex som man vill flytta till Furulundsskolan. Tanken är att skolan i Ingatorp ska ta emot 48 elever från Hjältevads skola.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om