Ökar vinsten - anställer fler

Det går bra för Hjältevadshus, Huskoncernen kan se tillbaka på ett strålande år där ökad försäljning har präglat året. Och nästa år väntas det bli ännu bättre, inte minst genom Bostadshus 2016. Ett 40-tal tidigare inhyrda personer har fått anställning och därtill har ett 20-tal aställts i ett integrationsprojekt.

Det går bra för Hjältevadshus. Orders på småhus har ökat med tio procent och olika projekt som flerbostadshus har ökat med 55 procent senaste året. Bilden visar ett parhus i Hjältevadshus produktion.

Det går bra för Hjältevadshus. Orders på småhus har ökat med tio procent och olika projekt som flerbostadshus har ökat med 55 procent senaste året. Bilden visar ett parhus i Hjältevadshus produktion.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-07-08 09:00

Det senaste året har det gått spikrakt uppåt för Hjältevadshus i Hjältevad, som är en av landets ledande huskoncerner.

Det har varit ett händelserikt år. Det har varit ett starkt år med ökad försäljning om 60 miljoner kronor och vinsten har ökat med nästan 20 miljoner kronor, säger Hjältevadshus vd Pontus Eklind.

– Försäljningsmässigt har koncernen gjort ett riktigt bra år. Orderingången för Hjältevadshus småhus har ökat med tio procent jämfört med 2015/2016. Motsvarande siffra för projektet (det vill säga grupphus, flerbostadshus och bostadsrätter) är plus 55 procent, vilket vi förstås är mycket stolta över, konstaterar han.

Och Pontus Eklind förutspår att den positiva utvecklingen kommer att hålla i sig.

– År 2017/2018 ser ännu bättre ut. Vi har bland annat gjort mycket investeringar i fabriken och Samtidigt har den tekniska utvecklingen gått framåt de senaste åren. Det är detta vi nu får belöning för.

– Den största händelsen är vinsten i en av Sveriges största offentliga, Bostadshus 2016, där vi på Hjältevadshus blev rankad etta, säger han.

Dessa lägenheter marknadsförs nu under varumärket Hultsfredshus.

Hittills har över 40 kommuner visat intresse varav tre tagit beslut.

– I dagsläget har vi över 100 lägenheter beställda. Man kan verkligen säga att det är en succé, säger Mikael R Olsson, som är affärsområdeschef för Hultsfredshus.

Anställer fler

Produktionsökningen har gjort att man kunnat anställa och det handlar om alla led i verksamheten, inom produktion, ute på fältet och på huvudkontoret i Hjältevad.

Bland annat har ett 40-tal personer som tidigare var inhyrda i verksamheten, anställts under året.

Hjältevadshus deltar dessutom tillsammans med Eksjö kommun även i ett integrationsprojekt, där ett 20-tal nyanlända har anställts samtidigt som de får undervisning i språket.

– De får SFI-undervisning en gång i veckan på arbetstid, berättar Pontus Eklind.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om