Oklart kring Juventums logi

Det är ovisst vad som händer med vandrarhemsverksamheten som finns på Itolvområdet i Eksjö. Föreningarna bakom vill bli befriade från ansvaret.

Framtiden för Juventum Logi i Eksjö är oviss. Foto: Ivonne Svahn

Framtiden för Juventum Logi i Eksjö är oviss. Foto: Ivonne Svahn

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-06-02 14:15

Det fanns storslagna planer för Juventum som gjordes i ordning som en mötesplats för ungdomar från Europa i form av ett EU-projekt i början på 2000-talet.

Men av det blev det inte så mycket. Kommunen drev det som ett vandrarhem under en kortare period men då det inte ansågs lämpligt togs verksamheten över av tre föreningar.

Eksjö Bollklubb, Eksjö Fotboll och Eksjö- Skid- och Orienteringsklubb har i drygt tio års tid drivit Juventum genom föreningen Juventum Logi Ideella förening.

Föreningen har hyrt lokalen av kommunen och sedan i sin tur hyrt ut den till ungdomsverksamhet.

Tröttnat

Tidigare hade man en bidragsanställd person som skötte en del av verksamheten men på sistone har arbetet skett på ideell basis, vilket blivit allt mer betungande.

– Föreningarna har tröttnat att driva det med nuvarande upplägg, förklarar Björn Alm, ordförande i tillväxt- och utvecklingsnämnden.

Samtidigt har antalet övernattningar minskat och därmed de ekonomiska vinsterna.

67 bäddar finns i tolv rum.

– Det är lite kollektivt boende med åtta platser i varje rum.

Under en tid på sistone har lokalerna använts som evakueringsboende.

Avtalet sträcker sig till och med 2017.

Kommunen ska nu titta på olika alternativ för Juventum logi vad gäller behovet av en sådan anläggning, alternativa driftsformer, renoveringsbehov och hur det ska lösas, hyresavtalet och eventuell avslutning av detta.

I dag råder en stor efterfrågan på lokaler.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om