Oliver spelar titelroll i Oliver

Just nu förbereds det inför musikalen Oliver, som har premiär på Storegårdshallen i Eksjö den 15 april. Bland annat är det klart att Oliver Sand från Mariannelund har huvudrollen som just Oliver.

Eksjö/Mariannelund2006-09-21 06:22

1993 sattes musikalen Oliver upp i Eksjö och blev en stor succé. I vår är det dags igen. Då kommer 36 föreställningar visas. I publiken kommer det att finnas plats för 700 personer. I december släpps biljetterna.
Musikalen bygger på Charles Dickens bok "Oliver Twist". Bearbetning har gjorts av Lionel Bart och översättning av Gösta Rybranth. Musikalen utspelar sig i området kring London år 1850.
Cirka 290 personer i åldern 7-77 år deltar på och bakom scenen. 130 är amatörer och kommer i stort sätt från alla kommuner i hela Jönköpings län. Några kommer också från Vimmerby. Ett tiotal är från Mariannelund.
I februari började amatörerna med teaterövningar för att stärka kommunikationen, samarbetet och kreativiteten. Övningarna består i att arbeta med korta texter eller situationer. De har också arbetat med improvisationer och koncentrationsövningar. Allt har skett i grupper.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om