Omprofilering

Trähustillverkaren Finndomo gör den största satsningen någonsin när man siktar på att bli ledande i Sverige och att återta ställningen som Nordens största småhustillverkare. Marknadens bredaste sortiment med bland annat 13 helt nya hus presenteras till helgen. - Vi genomför en total omprofilering av företaget, säger vd Staffan Lindquist.

Finndomo har genomgått en stor omprofilering av företaget. När allt sjösätts innebär det bland annat 13 nya hus i huskollektionen. Vd Staffan Lindquist och arkitekt Jessica Spångberg är mäkta nöjda med resultatet. Foto: Ivonne Svahn

Finndomo har genomgått en stor omprofilering av företaget. När allt sjösätts innebär det bland annat 13 nya hus i huskollektionen. Vd Staffan Lindquist och arkitekt Jessica Spångberg är mäkta nöjda med resultatet. Foto: Ivonne Svahn

Foto:

Eksjö/Mariannelund2011-01-18 07:12


Det händer mycket inom Finndomo just nu:
Omgjorda system, ny plattform, nytt sortiment, en förändrad säljorganisation som inte är uppdelad och en ny marknadsorganisation där tre varumärken samlas under det gemensamma varumärket FinndomoHem... När marknaden svek under finanskrisen utnyttjade Finndomo tiden till att bland annat investera i ett nytt och mer effektivare konstruktions- och byggsystem.
- Vi genomför en total omprofilering av företaget och vi har investerat oss ur den kris som hela marknaden har upplevt. Tack vare att våra ägare stöttat oss ekonomiskt hela vägen har vi kunnat utnyttja tiden effektivt till att modernisera utvecklings-, produktions- och marknadsresurser. Vi har ett par extremt tuffa år bakom oss då vi gjort mycket stora omställningar i företaget, säger vd Staffan Lindquist.

Okänd summa
- Det är många, många miljoner som vi investerat i marknaden, säger han utan att vilja nämna några belopp.
Allt arbete, som nu mynnat ut i att kunna erbjuda marknadens bredaste husprogram, har naturligtvis föregåtts av en del hysch, hysch där berörda parter arbetat disciplinerat mot gemensamt mål.
- En sådan här genomgripande förändring ska drivas i någorlunda konjunktur, säger Staffan Lindquist, som var mäkta stolt att kunna sjösätta den nya organisationen på måndagen.
- Vi bygger något ännu starkare och det finns inget småhussortiment som har den bredd vi har och det är en oerhörd styrka i kundmötet. Vi ska öka vår kundfokus ytterligare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om