Omskyltning i Mariannelund

Höglandskommunerna har gjort ett gemensamt slag för att sänka hastigheterna inom tätbebyggda områden.På torsdag påbörjas omskyltningen i Eksjö kommun.

Eksjö/Mariannelund2012-11-09 07:42

Som tidningen tidigare berättat så ska Eksjö kommun sänka hastigheterna inom alla tätbebyggda områden. Som det är i dag så är det ett helt lapptäcke av olika hastighetsbegränsningar inom ett samhälle.
I Mariannelund kommer omskyltningen påbörjas nästa fredag. Det kommer råda 40 kilometer i hela samhället förutom utanför Furulundsskolan där högsta tillåtna hastighet är 30 kilometer.
- Vi flyttar in 60 sträckan från cirkulationen från väster, fram till Sankt Larsgatan där 40 tar vid, säger Lars Erik Spaak, trafikingenjör Eksjö kommun.
Öster ifrån sänker Trafikverket sin 70 sträcka ner till 60 i stället, strax efter den enskilda vägen precis innan Spilhammarområdet.
- Vi kommer även dra in 60 till järnvägsövergången också. Centralgatans 30 sträcka är typexempel på att efterlevnaden inte har varit bra. Sätter vi nu 40 här så slipper vi plottrigheten med olika hastigheter. Det finns fysiska åtgärder och jag vet att Trafikverket bevakar det här noga. Det kan vara så att vi kommer till någon ytterligare åtgärd, säger Lars-Erik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om