Öppet hus på Höglandssjukhuset

Höglandssjukhusets nya hus, med sin yta på 10 000 kvadratmeter och en investeringskostnad på 190 miljoner kronor, är klart för inflyttning. Den 15 maj påbörjas flytten. En verksamhet i veckan flyttas. En månad senare beräknas alla verksamheter vara på plats. I eftermiddag, fredag, visas lokalerna upp för allmänheten vid ett öppet hus.

Katarina Andersson, vårdenhetschef strokeenheten och Linda Jansson sektionsledare är mycket nöjda med de nya lokalerna.

Katarina Andersson, vårdenhetschef strokeenheten och Linda Jansson sektionsledare är mycket nöjda med de nya lokalerna.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-05-04 06:10


En av landets modernaste sjukhusbyggnad, Höglandssjukhusets nya huskropp, hus 36, är klar efter ett par års byggtid. Med nytt kök, dialys- och strokenhet samt vårdavdelningar med specialistmottagningar.
Inför bygget har man tänkt till vad gäller planering av lokaler och miljö både för patient och anställda, för att skapa trivsel, trygghetskänsla och omtanke.
Det är tydligt att arbetsmiljöutmaningarna och strävan att sätta fokus på patienten och dess tillfrisknande tagits på största allvar.
Något som märktes att verksamhetsansvariga också tyckte då de guidade runt. De sken i kapp med solen utanför i glädje över de nya och väl genomtänkta lokalerna.
Sjukhusets dialysavdelning har varit mycket trångbodd och har tidigare fått skicka patienter till andra orter då man haft dåligt med behandlingsplatser.
- Lokalerna är bland de sämsta vi har och personalen har påvisat att vi inte kan ha det så här. Nu får vi äntligen möjlighet att bedriva vården på ett bra sätt, säger verksamhetschef medicin Jonna Ziegler.

Självdialys
- Nu har vi möjlighet att ge mer dialys, vilket varit vårt stora dilemma, säger vårdenhetschef Linda Carlsson Bjering.
Antalet behandlingsplatser för bloddialys utökas från 16 till 24. Sex platser är beräknande för självdialys som man tidigare inte kunnat erbjuda. Framöver kan patienterna komma på tider som passar dem själva. För att underlätta än mer har dialyspatienterna fått en egen ingång.
Genom upphandling har Eksjö dessutom den modernaste dialysutrustningen som finns att tillgå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om