Ordnade fest för alla åttio-plussare

Förra årets Alla Hjärtans fest för församlingens åttio-plussare blev en succé och därför tog man beslut om att man skulle ordna med kalas även i år. - Vi ville göra något för våra äldre och då kom vi på att vi kunde bjuda in till en Alla Hjärtans Dagfest, säger Ann-Marie Andersson.

Över 90 gäster kom till Alla Hjärtans Dagsfesten som arrangerades i församlingshemmet i Ingatorp.

Över 90 gäster kom till Alla Hjärtans Dagsfesten som arrangerades i församlingshemmet i Ingatorp.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-02-15 05:06


Det har nu gått ett år sedan Ingatorps församling ordnade med Alla Hjärtans Dagsfest för alla församlingsbor som är över åttio år.
- Det var väldigt uppskattat och därför tänkte vi att vi kör även i år. Vi har skickat ut 134 inbjudningar och ett 90-tal kom hit i dag, säger Ann-Marie Andersson, församlingsvärdinna.

Huvudrätt
Totalt är det 16 personer som hjälper till med att få ut mat till gästerna.
Det bjöds på sallad, bröd, helstekt fläskfilé och potatisgratäng till huvudrätt.
När alla var mätta och belåtna bjöd Inge Danielsson, Berit Torstensson, Leif Granlund, Christina Westerström, Lars-Göran Lind, Susanne Olausson samt Anders Nilsson på en kavalkad från tidigt 1920-tal och fram till 2000-talet.

Olika låtar
- Det var inte så lätt att välja ut vilka låtar vi skulle ha med. Det måste ju vara låtar som de flesta känner igen, säger Inge Danielsson.
Från 20-talet fanns det en låt från Ernst Rolf. 30-talet fick symboliseras av "Calle Schewens vals". Från 40-talet blev det en låt med Ulla Billquist samt Lasse Dahlquist med en "Dans på Brännö brygga".
Från 50-talet blev det bli den folkkära låten "Är du kär i mig ännu Klas-Göran" och för 60-talet fick det bli Trio mé Bumba "Man ska leva för varandra". Från 70-talet var "Så gick det till när farfar var ung".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om