Ordning i arkiven

Handlingar på Eksjö Museum från bland andra Albert Engström och Gudrun Key-Åberg är numera noggrant arkiverade och förtecknade så att den som vill, lätt ska kunna hitta dem.

Eksjö/Mariannelund2008-11-27 07:24

På Eksjö Museum finns många handlingar och andra dokument av historiskt värde. Men arkivet har varit eftersatt och ett behov har funnits att skapa ett mer praktisk och välvårdat arkiv.

Öronmärkta pengar
Inom ramen av det fleråriga Acessprojekt (där Statens Kulturråd fått i uppdrag att sysselsätta folk i kultursektorn) ämnar muséet göra sina arkiv mer lättillgängliga för forskare och allmänhet.
Arkivarien Anna Liljefors från Stockholm har som en del i det projektet haft en tre månaders projektanställning på Eksjö Museum där hon arbetat med arkivets samlingar.
- Alla arkiv är en del av vår kukturhistoria och en del av vårt gemensamma minne. Det är ett kulturarv och mycket intressant.
I arbetet har hon bland annat arkiverat och gjort en tydlig förteckning av alla handlingar och dokument av Albert Engström. Något som kommer väl till pass eftersom det nästa år är Engströmsjubileum.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om