Orienterings-VM för militärer

Eksjö har den här veckan ett VM i militär orientering. 360 deltagare plus ledare och funktionärer från totalt 32 länder deltar. Många av tävlingsdeltagarna är desamma som i den civila VM- tävlingen.

Ing 2 arrangerar i fem dagar ett VM för militärer orientering där världseliten samlas.

Ing 2 arrangerar i fem dagar ett VM för militärer orientering där världseliten samlas.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-08-27 06:31


Eksjö regemente, Eksjö SOK och Aneby SOK har i det tysta förberett för ett VM i Eksjö- och Anebyskogarna den här veckan.
Första förberedelserna inleddes för regementes del redan 2009.

32 länder
Ett 90-tal personer från regementet har varit och är involverade i olika sysslor kring tävlingen. Därtill har de två orienteringsklubbarna hand om det tävlingstekniska arbetet.
Och det är mycket som måste klaffa när Eksjö nu står värd för 32 nationer och totalt bortåt 450 gäster i form av deltagare, ledare och funktionärer.
360 deltagare varav 260 tävlande plus ledare kommer i kväll, tisdag, att samlas under respektive landsfana på regementesområdet för att tillsammans med Marinens Musikkår marschera till Stora Torget. Musikkåren framför musik och flera högtidstal blir aktuella.
En av talarna är Harald Østbye, ordförande i CISM, den internationella militära orienteringssektionen. Han har besökt O-ringen i Eksjö och ställde frågan till Ing 2 om de kunde tänka sig att arrangera ett militärt VM.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om