Orolig jul för anställda efter varsel

Bara dagar före jul varslades 30 anställda på Söderhamn Eriksson/USNR med tillverkningsindustri i Mariannelund om uppsägning. Hälften av dem ska enligt förslaget bort i Mariannelund.

Hälften av de 30 personer som varslas på Söderhamn/Erikssons anläggningar väntas få gå i Mariannelund. Orsaken är vikande orderingång. Foto: Arkiv

Hälften av de 30 personer som varslas på Söderhamn/Erikssons anläggningar väntas få gå i Mariannelund. Orsaken är vikande orderingång. Foto: Arkiv

Foto:

Eksjö/Mariannelund2015-12-24 08:47


För bara en månad sedan fick bolaget en ny vd med Johan Johanson. Han släppte lagom till jul bomben att 30 anställda riskerar att sägas upp på grund av vikande orderingång.

De anställda har bara fått veta att det handlar om 30 anställningar i nuläget, varav hälften väntas skäras bort i Mariannelund. Stämningen har varit dämpad efter beskedet och för de anställda väntar nu en orolig jul.

Förhandlingar mellan fack och arbetsgivare inleddes i förrgår.

- De har inte gett något som jag kan gå ut med. Det är inget jag får säga, säger fackordförande Jerker Frejd.

- Sådana här besked brukar alltid komma innan jul eller inför semestern. Så speciellt roligt att få det här beskedet är det inte. Alla är besvikna.

Kom det som en chock?
- Chock kanske jag inte ska säga, säger han och tänker på att orderingången inte varit fulländad.

- Men vi trodde inte att det skulle bli så här omfattande och att vi i Mariannelund skulle bli drabbade så hårt. Vi är 60 personer i företaget i Mariannelund i dag varav 35 är metallarbetare. Vi vet inte hur det ska fördelas mellan tjänstemän och de på golvet men historiskt sett är det vi på golvet som brukar flyttas på, säger han.

Läs mer i julaftons papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om