Osäker framtid för Bruza-lunken

Bruzaholms Sportklubb arrangerade för 38:e gången Bruza-lunken, ett motionslopp med tre avstånden, 3, 5 och 10 kilometer och kring 120 deltagare.

Först i mål på 3 kilometer Fishale Araya. Foto: Roelof Stroetinga

Först i mål på 3 kilometer Fishale Araya. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-06-20 16:00

– Det går upp och ner i antalet deltagare, säger Andreas Söderlund. Ifjol var det 150 och som mest har det varit 198 deltagare, säger han.

– Men framtiden för Bruza-lunken är osäker. Det är överallt alltid samma personer som ställer upp och det är mycket jobb med sånt här lopp och det är bland annat därför att vi inte har tidmätning. Det är svårt att genomföra sådan här tillställning i en liten ort som Bruzaholm. Vi säger inte att det är helt stopp, men det blir svårt nästa år, fortsätter Andreas.

– Bruza-lunken har en stor betydelse, den samlar ihop hela samhället Det skulle vara roligt om vi kan fylla 40-års jubileum.

Det finns till och med två män som har deltagit i alla de 38 lopp, Sven-Åke Athler från Vetlanda och Anders Rytiniemi från Lammhult. Den här gången springer de 5 kilometer.

Först startade alla på 10 kilometer, sen alla på 5 kilometer och som sist alla på 3 kilometer och det var största gruppen. På 3 kilometers kom Fishale Araya först i mål. På 5 kilometer vann Christoffer Oskarsson från Ingatorp.

Först i mål på milssträckan blev Joakim Jonsson från Hult på cirka 42 minuter.

Damklubben i Bruzaholms Sportklubben serverade fika i Folkets Hus och tog hand om vätskekontrollen på sträckorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om