Över 100 miljoner på fem veckor

Det nya året kunde knappast ha börjat bättre för Söderhamn Eriksson i Mariannelund. Bara ett par veckor in på året hade företaget fått orders för 75 miljoner kronor. Nu kan man lägga till ytterligare en på 27 miljoner kronor.

Torbjörn Jacobsson på Söderhamn Eriksson har inte långt till ett leende. På mindre än fem veckor har företaget fått orders för över 100 miljoner. Här visar han var den senaste såglinjen, värd 27 miljoner kronor ska hamna.  Det är första gången man säljer nytt till Polen på 30 år.

Torbjörn Jacobsson på Söderhamn Eriksson har inte långt till ett leende. På mindre än fem veckor har företaget fått orders för över 100 miljoner. Här visar han var den senaste såglinjen, värd 27 miljoner kronor ska hamna. Det är första gången man säljer nytt till Polen på 30 år.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2005-02-05 05:14

- Aldrig tidigare har vi fått så stora orders så tätt, säger Torbjörn Jacobsson som tog hem den senaste ordern.
- Köpare är ett privatägt sågverk och det är ett av de större i Polen. Man har 300 anställda. I dag sågar de 100 000 kubikmeter sågat virke. För närvarande har de tre såglinjer. Två av dem ska ersättas av en ny såglinje.
Torbjörn Jacobsson, som skött försäljningen, sålde därmed också den första nya såglinjen till Polen på 30 år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om