Överbefälhavaren gjorde nedslag i Eksjö

Överbefälhavare general Sverker Göranson besökte under en halv dag Eksjö garnison för att få en uppfattning om verksamheten vid Ing 2 och Swedec.

Överbefälhavare Sverker Göranson, till höger besökte Ing 2 och Swedec där representanter visade verksamheten. Verksamheter som Försvarsmakten vill slå samman framöver.

Överbefälhavare Sverker Göranson, till höger besökte Ing 2 och Swedec där representanter visade verksamheten. Verksamheter som Försvarsmakten vill slå samman framöver.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-10-03 06:25


Sverker Göranson har varit i Eksjö flera gånger tidigare i olika ärenden, främst som arméinspektör. I går var dock första gången som han besökte Eksjö i rollen som överbefälhavare för att få en uppfattning om nuvarande situation.
Som överbefälhavare är han chef för Försvarsmakten och leder myndigheten från de krav riksdag och regering ställer. Inom ramen för regeringens beslut och inriktningar har ÖB att avväga hur myndigheten ska fördela sina resurser för att lösa sin uppgift.

Övning
Tisdagens inleddes med helikoptertransport till Skillingaryd där ett av Eksjös ingenjörskompanier har övning den här veckan. Här skedde en förevisning i stridskjutning med samlat vapenmaterial där även pansarterrängbilar deltog.

Maskiner
Färden styrdes därefter till Eksjö. Här demonstrerades och informerades om pågående kurs och material vid Fältarbetsskolan. Maskiner, från blygsamma handmaskiner som minsökare till grymma fältarbetsfordon på 16 ton med 80 kilometer som topphastighet visades. Strax därefter kom en broläggare och en minplog, som såg ut som en gigantisk insekt, körandes över sanddynorna på övningsfältet.
Det demonstrerades även en bro för personaltransport.
ÖB pratade med personal och fick information om respektive verksamheter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!