Överklagar inte domen

Igår måndag gick tidsfristen ut för att överklaga Göta Hovrätts dom i gruppvåldtäktsmålet. Totalt har sex av de sju dömda männen överklagat. Inget överklagande från den 25-årige Vimmerbybon har dock kommit in.

Eksjö/Mariannelund2012-07-31 06:37

Göta hovrätt hade satt måndagen 30e juli som sista dag för att överklaga domen i gruppvåldtäktsfallet till Högsta Domstolen (HD).

Sex har överklagat
Igår eftermiddag strax innan Göta Hovrätt stängde sin expedition hade sex av de dömda männen från Afghanistan överklagat sina domar.
Den siste att överklaga (överklagandet nådde hovrätten under måndagen) är en 21-åring som själv påstår att han är 18 år och bara var 17 när våldtäkten begicks.
Liksom de övriga fem menar han, genom sin advokat, att bevisningen inte räcker.

Inget överklagande
Något överklagande från den 25-årige Vimmerbybon som pekats ut som huvudman och den som planlagt våldtäktsförloppet hade igår måndag eftermiddag ännu inte lämnats in till domstolen.
Enligt källor på Göta Hovrätt kommer man där att vänta ytterligare en arbetsdag för att försäkra sig om att ett överklagande inte försenats med posten eller dylikt. Vår tidning har försökt nå 25-åringens advokat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om