På fredag är det dags för Diggiloo i Eksjö

På fredag kommer Diggiloo till Eksjö. När Diggiloo kommer till stan utlovas underhållning för hela familjen. -Diggiloo är absolut det bästa sättet att få uppleva Sommarsverige på, säger Oscar Zia.

Oscar Zia är ett av affischnamnen på årets Diggilooturné.

Oscar Zia är ett av affischnamnen på årets Diggilooturné.

Foto: TT

Eksjö/Mariannelund2016-07-06 11:00

Det råder inget tvivel om att Diggiloo kommer bjuda på underhållning. Med artister som Lasse Holm, Per Andersson, Linda Berngtzing, Jessica Andersson, Oscar Zia, Ace Wilder Magnus Carlsson, Linda Pritchard, Medina, Thomas Di Leva och Magnus Johansson.

Oscar Zia medverkade i Diggiloo sommaren 2014. Som 17 åring hade han redan hunnit medverka i X-factor, Melodifestivalen och Let´s Dance. Nu som 19 åring är det dags för en till omgång av Diggiloo.

– Det fina med Diggiloo är att möta publiken. Diggiloo är absolut det bästa sättet att få uppleva Sommarsverige på. Besöka alla platser och få göra det man tycker är roligast, säger Oscar.

Oscar minns inte om han varit i Eksjö vid ett tidigare tillfälle. Favoritplatsen för Diggiloo är istället Dalhalla.

– Dalhalla brukar vara väldig trevligt, Båstad är också väldigt trevligt och fint. Det brukar vara väldigt trevligt umgänge där.

Kan man förvänta sig något speciellt från årets upplaga?

– Jag upplever showen lite mer upp-tempo än vanligt, lite mer driv. Det finns en modernare touch även om det fortfarande är en Diggiloo-anda, som syns väldigt tydligt. Det är en väldigt bra show.

Hur känns det att arbeta med de äldre mer erfarna artisterna?

– Man lär sig otroligt mycket. Jag skulle inte säga att jag märker av att jag är yngst direkt, de äldre är lite tröttare på kvällarna.

Är det någon som det är extra roligt att arbeta med?

– Jag jobbade med Per Andersson 2014. Det var väldigt trevligt, kul att han är med igen. Jag tycker det är lika roligt att jobba med alla. Jag var väldigt spänd på att träffa Thomas Di Leva och jobba med honom. Det har bara varit positivt han är väldigt skön, otroligt ödmjuk och duktig på sitt yrke.

Kan man påstå att du är nya Måns Zelmerlöw som hinner med allt innan 30 års ålder?

– Nej det kan man nog inte påstå. Jag har tackat ja till det jag tycker har varit roligt att göra. Det är absolut inte fy skam att bli jämförd med Måns.

Några andra planer framöver?

– Jag sitter i studion och jobbar, det kommer en ny låt i juli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om