Pekka på regeringsuppdrag

Mariannelundaren Pekka Mellergård är en av medlemmarna i regeringens nya framtidskommission. Men det var nära att regeringens inbjudan blivit kvar i papperskorgen.

Eksjö/Mariannelund2011-11-18 07:22

Nu får Mariannelund en röst hos regeringen. Neurokirurgen Pekka Mellergård har fått en plats i den Framtidskommission som ska ta tag de stora frågor Sveriges står inför.

Hedersamt
- Ett hedersamt uppdrag och en spännande utmaning. Jag känner mig ödmjukt taggad, säger Pekka Mellergård som är docent i neurokirurg men också rektor för Örebro Teologiska Högskola.
Men allt kunde slutat i e-postens skräppost-katalog.
- Jag fick ett mail för två månader sedan, berättar Pekka Mellergård som dock tolkade e-posten som ett av många spam (skräppost) från något oseriöst håll.

Förstod allvaret
- För en månad sedan blev jag uppringd och då förstod jag att det var allvar, säger Pekka Mellergård
Kommissionen ska ta tag i frågor som: demografisk utveckling, "hållbar tillväxt i globaliseringens tid" och "rättvisa och sammanhållning".
Det sistnämnda är något som särskilt intresserar Pekka Mellergård som menar att samhället måste bygga på delaktighet och demokrati och en känsla av att vi hör ihop. Han tror sig kunna bidra med både ett naturvetenskapligt, teologiskt och folkrörelseperspektiv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om