Pengar saknas i ny transportplan

Jönköpings län har fått 1,2 miljarder kronor för att förbättra infrastruktuen till 2021. Det är långt ifrån tillräckligt menar Regionförbundet. Regionförbundet vill också att staten ska satsa pengar på länets järnvägar.

Eksjö/Mariannelund2009-11-04 07:29

Jönköpings län har tilldelats en så kallad ram om 1 236 miljoner kronor för transportplanen fram till 2021. Regionförbundet har nu tagit fram ett förslag på vad som kan göras för pengarna.
Pengarna räcker bara till "en bråkdel" av det som bör åtgärdas menar Regionförbundet.
Regionförbundet kritiserar i ett yttrande dessutom den nationella transportplanen för att den helt saknar satsningar på länets järnvägar.

Järnvägstätt
Jönköpings län är ett järnvägstätt län med bland annat mycket gods som fraktas på väg till andra delar av landet. För Mariannelundsbygden är järnvägen en viktig del i kontakterna med omvärlden.
Regionförbundet (samarbetsorganet för landstinget och länets kommuner) menar att stora delar av länets järnvägar inte håller god standard samtidigt som planer finns på att utveckla järnvägstrafiken.
Av de dryga 1,2 miljarderna ska enligt planen 420 miljoner kronor gå till små investeringar (till exempel cykelvägar och förbättrande av trafiksäkerhet).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om