Petronella Hansson tog meriterande vinst i klassen över åtta mil

Rökullaritten avgjordes i lördags i trakterna av Mariannelund. Petronella Hansson tog en meriterande seger i klassen över 8 mil för arrangörsklubben Tjust DK.

Under vilopausen gäller det att pyssla om hästen ordentligt och förbereda för veterinärkontrollen. Här är det Frida Seveholts Assiaf som får sig ett litet bad. Foto: Magnus Strömsten

Under vilopausen gäller det att pyssla om hästen ordentligt och förbereda för veterinärkontrollen. Här är det Frida Seveholts Assiaf som får sig ett litet bad. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-09-19 18:00

Tävlingscentrum var beläget i Norrlida där ett knappt 30-tal ekipage hade samlats för att göra upp i fyra klasser. Distanserna var fem, åtta och tio mil.

I den över åtta mil fanns Vimmerbytjejen Petronella Hansson och T My Exellent som rider för Tjust DK med som ett av elva ekipage. Hon låg bra med som fyra vid den första av två veterinärkontroller och vilopauserna under vägen.
- Sedan kändes hästen så pass bra att jag valde att öka tempot lite, säger Petronella. 

Tempoökningen ledde till att ekipaget gick upp i ledningen inför den sista etappen.
- Vi hade en dryg minut att gå på när vi gick ut och då är det lite klurigt att veta hur mycket man törs kräva av hästen för att hålla undan, samtidigt som man inte vill riskera att inte bli godkänd vid målgång. Jag tycker dock att vi hittade ett bra tempo och vid målgång visade det sig också att vi utökat marginalen och vann med sju minuter till slut, säger Petronella som var väldigt nöjd med sin häst.

- Det var bara andra gången i år som vi red åtta mil och jag fick verkligen att bra kvitto på att hästen tål distansen. Den här segern är en riktigt fin merit då vi tog den i tuff konkurrens och på hemmaplan på en riktigt utslagsgivande bana sa Paetronella som också passade på att tacka sitt team Rikard Klingstedt och Caroline Andersson som stöttat häst och ryttare under vägen.
- Nu är säsongen över, men den här framgången gör att det ska bli ännu roligare att satsa vidare mot nästa. TS My Exellent är elva år och min förhoppning är att vi ska gå upp och testa att rida tolv mil nästa säsong. Distanshästar blir bara bättre med åren i regel så förhoppningsvis har vi några roliha år framför oss, säger Petronella Hansson.

I klassen över 10 mil ställde fyra ekipage upp. Tre kom i mål som godkända och snabbast var Camilla Nilsson från Nerikes DRK på El Weiron.

I klassen över 5 mil vann Yvonne Storm på Maydays Quick Feet på 3.10. Tredjeplatsen togs av Tjustryttaren Karin Gomér på Ella Nebulosa på tiden 3.33. Fyra kom Frida Seveholt och Assiaf från Tjust DK på 4.17.

Under veterinärkontrollen tas pulsen och hästen kollas så allt är väl och ingen hälta markeras.
Under veterinärkontrollen tas pulsen och hästen kollas så allt är väl och ingen hälta markeras.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om