Pilgrimsvandring till Skuru

Ingatorp har sedan länge en tradition att pilgrimsvandra, berättar Rickard Samuelsson från just Ingatorp. Lördagen var dock första gången man slog sig ihop med Bellö, Hässleby och Kråkshult för att genomföra en vandring.

Det var över 70 personer som samlades på lördagsförmiddagen vid Skuru gamla by och tog del av information och lyssnade på den påföljande mässan.

Det var över 70 personer som samlades på lördagsförmiddagen vid Skuru gamla by och tog del av information och lyssnade på den påföljande mässan.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-05-21 06:18


Vandringen för Mariannelundsdeltagarnas del utgick från Hässleby och första delmålet blev Sankt Lars Källa. Därefter fortsatte man till Vallnäs och sedan till sockengränsen Hässleby,Ingatorp och Bellö. Runt 12 nådde så "pilgrimerna" målet i Skuru gamla by.
De som utgick från Hässleby berättar att vandringen tog ungefär fyra timmar med stopp för historiska nedslag lite här och var.
Samtliga gick till pastoratets mittpunkt i Skuru, de som inte orkade gå fick ta sig dit med bil.
Vägarna var trots sin belägenhet mitt i urskogen i förnämligt skick så att till och med reporterns bil med mycket låg frigång klarade sig från att slå i underredet.
Vägarnas fina beskaffenhet förklarar Rickard Samuelsson med att Vallnäs AB som äger det närliggande sågverket också äger marken i gamla Skuru by.
Företaget köpte upp markerna redan under det tidiga 1950-talet och håller också i vägunderhållet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om