Planerade att frita mördare

Han hade tänkt döda en Mariannelundsbo men gick in i fel hus och sköt istället ihjäl grannen och skadade hans fru mycket svårt. Tungt kriminella har haft långtgående planer att frita den livstidsdömde 35-åringen uppger P4 Jönköping.

Eksjö/Mariannelund2017-12-19 11:15

Mordet i Nässjö 2013 rönte stor uppmärksamhet. En 61-årig man avrättades innanför ytterdörren med ett skott i huvudet och hans hustru skottskadades svårt. Kvinnan överlevde men avled ett år senare i en stroke. Hon hade då bara ett par dagar innan vittnat i rättegången mot den nu morddömde.

Mordet höll länge på att bli ouppklarat och förbryllade men tillfälligheters tillfälligheter ledde mordutredarna på rätt spår, även om ett tips som lämnats bara ett par dagar efter mordet, visade sig peka åt rätt håll.

Tog fel hus

Den nu livstidsdömde 35-åringen följde en gps men gick in i fel hus och sköt fel person.

Målet var i stället en granne, en man i samma ålder och med likartat namn och utseende som ägde huset intill.

Det tillhörde vid tillfället en man och kvinna från Mariannelundsbygden.

Mannen från Mariannelund hade anlitat ett kriminellt nätverk för att driva in en skuld för en fastighetsaffär utanför Mariannelund men hamnade i stället i skuld till nätverket.

35-åringen dömdes till livstids fängelse av tingsrätt och hovrätt.

Han dömdes även till ett mord och tre fall av mordförsök i Bergsjön i Göteborg.

35-åringen var vid morden vice president i det kriminella nätverket Original Gangsters.

Sveriges Radio P4 Jönköping uppger nu att tungt kriminella haft långtgående planer att frita den livstidsdömde enligt uppgifter från Kriminalvården.

Sedan den informationen blivit känd har 35-åringen hållits isolerad och han kommer därför att förflyttas till en sluten säkerhetsavdelning på Hall i Södertälje.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om