PLANERNA TAR FORM: Uppbyggnaden efter branden

Planerna börjar allt mer ta form för hur man ska gå till väga när det gäller en återuppbyggnad av Forssellska gården, som slukades av lågorna i storbranden i Eksjö förra sommaren.

Forssellska gården totalförstördes vid den stora branden i Eksjö i augusti. Nu börjar kommunens planer för en återuppbyggnad allt mer ta form.

Forssellska gården totalförstördes vid den stora branden i Eksjö i augusti. Nu börjar kommunens planer för en återuppbyggnad allt mer ta form.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-04-15 10:07


- Det är en svår men också rolig uppgift att ta hand om den här fastigheten, säger Per Sixtensson (C), ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden i Eksjö kommun.

Fastigheten Ciselören 1, platsen där Forssellska gården stod, var uppe som ett ärende vid Samhällsbyggnadsnämndens möte i onsdags. Det handlade då helt enkelt om att ta fram principer för hur man fortsättningsvis ska hantera processen som i slutändan ska resultera i en ny byggnad.

- Vi har bland annat diskuterat var som är kommunens ansvar, säger Per Sixtensson. Framför allt måste vi se till att skydda den karaktäristiska tätheten i norra centrums bebyggelse, vilket vi gör genom att ett nytt hus byggs på denna plats.

Tanken är att en byggstart ska kunna ske hösten 2017.

Kommunen har sedan tidigare gått ut med att man kommer att ha en arkitekttävling. Vinnaren får till slut uppdraget att färdigprojektera projektet. Kommunen vill också att allmänheten ska vara ytterst delaktig i processen.

Läs mer i fredagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om