Polisen får mer tid i Mariannelund

Efter en satsning på nya områdespoliser inom Polisen på Höglandet kommer nu Reidar Bygdell och Lars Häll att synas allt mer i Mariannelund. - Vi har omstrukturerat verksamheten och anställt två nya områdespoliser både i Vetlanda och Sävsjö, säger Ingemar Ericsson, närpolisområdeschef på Höglandet.

Lars Häll och Reidar Bygdell får mer tid i Mariannelund, när de bara behöver tjänstgöra i Eksjö kommun. Foto: Charlotte Madestam

Lars Häll och Reidar Bygdell får mer tid i Mariannelund, när de bara behöver tjänstgöra i Eksjö kommun. Foto: Charlotte Madestam

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-03-29 06:50

Vilket i sin tur får det positiva resultatet att det blir mer tid för polisen att besöka Mariannelund.
Efter att ha tjänstgjort i både Eksjö och Vetlanda kommuner kan Reidar Bygdell och Lars Häll nu koncentrera sig på en kommun, Eksjö.
- För oss är det verkligen positivt, säger Reidar Bygdell. Inte längre så splittrat. Det var svårt att nå dit man ville. Jobbet blir mer lätthanterligt på det här sättet.
Tidigare gjorde polisen mest snabba utryckningar till Mariannelund, när polis behövdes på orten. Men när verksamheten nu koncentreras till en kommun istället för två, kan de båda poliskollegorna räkna med allt mer tjänstgöringstid i Mariannelund.
Polisen har dessutom fått nya, ändamålsenliga lokaler i Emilkontoret, som naturligtvis också underlättar om man vill stanna på orten en dag.
- Bara att synas på samhället har en lugnande effekt, säger Reidar Bygdell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om