Polisen kontrollerade Mariannelundare

De boende i Mariannelund har de senaste dagarna klagat att det sker allt för mycket buskörning inne i samhället.
Igår var polisen på plats för att kolla upp hastigheterna.
- Vi tog bara en person för fortkörning inne i samhället, om det beror på att folk varnar varandra utefter vägen kan jag ju inte svara på, säger Niklas Bravell.

Polisen övervakade hastigheten i Mariannelund.

Polisen övervakade hastigheten i Mariannelund.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-02-27 07:10


Under de senaste månaderna har det kommit in mycket klagomål på att bilisterna kör på tok för fort inom 40 skyltarna i Mariannelund och att polisen har lyst med sin frånvaro.
- Är det så att man ska sätta upp nya hastighetsskyltar inom samhället är det också bra om någon kollar om bilisterna följer de nya hastigheterna. Jag har själv inte sett polisen här mer än kanske två gånger sedan nyår, säger en av affärsinnehavarna i Mariannelund.

Civilpoliser
Efter att tidningen varit i kontakt polisen, fick vi veta att polisen hade varit på orten betydligt fler gånger än så, men alla gånger kanske man inte åkt till Mariannelund med en färgad bil.
Niklas berättar att polisen väldigt ofta använder sina civilbilar och dessa uppmärksammas inte på samma sätt som en färgad bil.
- Vi var här i cirka 55 minuter men under den tiden var det bara en bilist som körde för fort. Generellt sett så låg alla bilar till och med under 40 kilometer i timmen. Men om det beror på att folk varnar varandra utefter vägen kan jag naturligtvis inte svara på. Men det är mycket troligt att det är så, säger Niklas Bravell, ytterbefäl på höglandet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om