Polisen larmades till olycka - men mötte bilen med onykter förare

Polisen larmades till Hjältevad på grund av att en bil kört i diket. Men i stället mötte man samma bil på vägen - med en rattfull förare.

Eksjö/Mariannelund2016-12-06 09:30

Polisen på Höglandet konstaterar att det varit en hel del rattfyllor under den gångna helgen.

På fredagseftermiddagen beordrades en polispatrull för att kontrollera ett fordon i Hjältevad då en bil kört i diket.

När polisbilen kom fram till platsen var fordonet inte kvar. Däremot mötte man just den bilen på vägen igen. En bil som strax därefter körde ner i diket igen.

Föraren är nu misstänkt för grov rattfylla då han visade sig ha över en promille alkohol i blodet.

Han hade inga id-handlingar på sig och fick därför följa med till Polishuset i Eksjö. Efter han identifierats och förhörts släpptes mannen i 45-årsåldern, som är hemmahörande i Ingatorp.

1,24 promille

Natten till lördagen var det dags för en ny rattfylla. 

Denna gång på Broarpsvägen i Eksjö, där en bil körde vingligt och hade svårt att hålla sig på vägbanan. En 36-årig kvinna från Nässjö misstänks för grov rattfylla. Hon hade 1,24 promille alkohol i blodet.

Mitt på dagen under söndagen stoppade polisen ännu en full bilist kring Eksjö, denna gång på riksväg 32. Flera bilister ringde in och larmade för en bil som körde vingligt.

En man född 1962 misstänks nu för grovt rattfylleri. Den exakta promillehalten är inte fastställd men promillen ligger över 1.0. Inga uppgifter finns om mannens hemort.

Vid 23-tiden på söndagen stoppades en man född 1981 från Nässjö på Brånavägen i Nässjö med en promillehalt över 1.0.

Föraren saknar körkort och har lagförts för liknande brott tidigare. Bilen togs i beslag för att hindra att han körde vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om