Polisen söker försvunnen man

Polisen söker just nu efter en försvunnen man i Eksjö. Sökandet har fått hög prioritet och ett stort antal polispatruller, polishundar och en helikopter söker efter mannen. Mannen som är autistisk är 21 år och försvann från ett vårdboende i Eksjö under torsdagen.

Polisen sökte under torsdagen och fredagen efter Moath som försvann från ett boende. Polisen gick efter medgivande av anhöriga ut med bild på den försvunne.

Polisen sökte under torsdagen och fredagen efter Moath som försvann från ett boende. Polisen gick efter medgivande av anhöriga ut med bild på den försvunne.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-01-13 12:06

- Hans försvinnande anmäldes 13.57 men han ska senast ha setts på Ydrevägen på vägen mot Kisa vid halkbanan vid 12.30, säger polisman Ola Svensson på fredagsförmiddagen.

Det är inte första gången mannen lämnat boendet och anmälts försvunnen. Han har dock alltid hittats gåendes på olika vägar.
En större sökinsats sattes in efter mannen redan på torsdagen. Helikopterhjälp begärdes men den ska enligt Ola Svensson inte ha varit möjlig på grund av tekniska problem.

Natten var kall med temperaturer runt nollan. På fredagsförmiddagen hade mannen fortfarande inte hittats och polisen fortsatte sökandet med ett stort antal poliser, hundförare och nu även en helikopter. Även om det var kallt bedömde polisen på fredagsmorgonen att mannen var i sådan form att han klarade väderleken.
Räddningstjänst, bussar och taxibilar har involverats och polisen har fattat beslut om så kallad räddningstjänst för att kunna ta olika samhällsresurser i anspråk. Under fredagen begärde polisen hjälp av Försvarsmakten och hemvärnet.

Man gick också ut och uppmanade allmänheten kring Eksjö att söka igenom olåsta uthus, ladugårdar och liknande utrymmen.
 – Enligt personalen på boendet kan det finnas risk att han när han blir stressad kan söka sin tillflykt till dolda olåsta utrymmen och gömma sig där, säger Thomas Agnevik på polisens kommunikationsavdelning.
 Mannen är cirka 170 centimeter lång, smal och och beskriv som spänstig. Han är från Mellanöstern och är lätt mörkhyad, har mörkt lockigt hår och mustasch. Han bar vid försvinnandet en stor svart jacka, ljusblå mjukisbyxor och gymnastikskor.

Han är autistisk och talar inte svenska.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om