Polisen varnar för bedragare

Åldringsbrott, växlingsbrott, stöld av hemtjänstens kläder och ficktjuvar. Polisen går nu ut och varnar allmänheten för flera sorters bedragare. I Eksjö och Vetlanda kommuner har flera äldre blivit av med pengar och smycken.

Eksjö/Mariannelund2015-05-15 06:30

Under helgen förekom åldringbrott i Värnamotrakten och under den här veckan verkar samma bedragare ha förflyttat sig till Höglandet. I början av veckan fick flera äldre personer i Eksjö, varav en rullstolsbunden äldre person, besök av en man.
- Någon knackar på dörren men innan någon hinner att öppna dörren har en man klivit in i bostaden. Mannen säger på bruten svenska att han vill sälja vykort eller fotografier, berättar polisens pressinformatör Jan Lagerqvist.
- Han ber sedan att få låna toaletten, beskriver han.
En person tog fram plånboken för att köpa ett kort, för att mannen skulle gå. Mannen tog då plånboken och stal pengar från den.
I det fallet med en rullstolsbunden äldre person, körde mannen in den äldre personen i ett annat rum, medan han sedan i lugn och ro rotade igenom skåp och lådor och stal smycken medan ägaren fanns intill i bostaden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om