Polisens löfte till invånarna i Mariannelund

Ett arbete med att förebygga narkotikaanvändning hos de unga lokalt och två trygghetsvandringar är löftet till Mariannelundsborna. I veckan skrev polisen och Eksjö kommun under medborgarlöftet för år 2018 och 2019.

Jonas Lindell kommunalpolischef på Höglandet och kommunstyrelsens ordförande Annelie Hägg skrev i veckan på medborgarlöftet för de kommande två åren.

Jonas Lindell kommunalpolischef på Höglandet och kommunstyrelsens ordförande Annelie Hägg skrev i veckan på medborgarlöftet för de kommande två åren.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2018-04-21 11:30

Medborgarlöftena som syftar till att minska den upplevda otryggheten i kommunen är nu undertecknade.

- Medborgarlöftet är baserade på en dialog med medborgarna och polisen, berättar Jonas Lindell kommunpolischef för Höglandet.

-Vad är mest angeläget? Vilka anses vara problemområden? Det förs en lägesbild för kommun baserad på brottsstatistik och underrättelser.

Mot narkotika

Resultatet av undersökningen är att polisen i två år kommer att rikta in sig på att förebygga narkotikaanvändningen hos unga, öka polisnärvaron vid resecentrum i Eksjö och ha trygghetsvandringar i Mariannelund.

- Eksjö kommun sticker inte ut i statistiken kring narkotika. Men ser man några år tillbaka märker vi droger är vanligare och att det hos ungdomar finns en ökad toleransnivå kring narkotika. Därför tycker vi att det är angeläget att ha mer riktade insatser för att fånga upp dem innan det hinner bli ett missbruk. Generellt är tillgången till narkotika för hög och kokain har börjat få stor spridning.

- De tidiga insatserna är viktiga, tillägger kommunpolis Anders Sjöö.

- Som ungdom ska man kunna ha något att skylla på "jag vågar inte för polisen kan ta mig". Det gäller även ungdomarna som är i Mariannelund, så där kommer vi att vara.

Öka tryggheten

Förutom insatser mot ungdomarna själva kommer det att hållas drogförebyggande föreläsningar för föräldrar. Polisen ska även tillsammans med kommunen se över hur de på andra sätt kan få Mariannelund att upplevas tryggare.

- Vi lovar två trygghetsvandringar i Mariannelund, berättar Jürgen Beck utvecklingschef på kommunen.

- Vi kommer att kolla på osäkra miljöer, belysning, golvplattor, trafikfaror och andra saker som vi kan åtgärda. På torget springer det mycket barn omkring, hur kan vi göra det tryggare?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om