Politik i Vallersvik

Socialdemokraterna i kommunen vill lägga energin på utbildning, barnomsorg och äldrevård. När det gäller nerdragningarna som gjorts i skolan säger de att detta kommer rätta till sig tills nästa års budget.

Miljöpartiet och socialdemokraterna i Eksjö kommun svarade på frågor från allmänheten.

Miljöpartiet och socialdemokraterna i Eksjö kommun svarade på frågor från allmänheten.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2006-07-20 06:36

Socialdemokraten Göte Martinsson, som sitter i kommunstyrelsen, tog på politikerkvällen i Vallersvik chansen att prata för sin sak. Med sig hade han Peter Lindholm från barn- och ungdomsutskottet, Kjell Axell, ordförande i vård och omsorgsutskottet och Inge-Gärd Axell, vice beredningsledare för beredningen för miljö och fysisk planering.
- 80 procent av verksamheten lägger vi på äldrevård, barnomsorg och skola, sa Peter. Vi vill ha full behovstäckning när det gäller förskolan.
Neddragningar i skola har varit något som diskuterats. Skolan får mindre läromedel och att det blir även anställningsstopp.
- Vi har bland annat haft dyra skolskjutsar, förklarade Peter. I kommunen finns det också många barn som har svårigheter och det kostar mycket pengar varje år. Dessutom är det färre elever som söker sig till Eksjö gymnasium och det förlorar vi pengar på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om