Politiker slutar bada efter snuskfusk i duschen

"Endast någon medelålders etnisk svensk med barn följde givna anvisningar för hygien och nakna tvålade och tvättade sig."

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-01-14 07:23


En kommunfullmäktigeledamot i Eksjö kommun talar om idrottande ungdomar, utländska ungdomar och etniska svenskar i en skrivelse.

Hans interpellation har väckt starka reaktioner hos politikerkollegor inom kommunen.

Politikern säger i sin skrivelse till ordförande i tillväxt-och utvecklingsnämnden att orsaken till att frågan tas upp är både hygienisk men också integrationspolitisk.

I interpellationen som vår tidning tagit del av beskriver politikern hur han slutat att bada i simhallen:

- Under flera år var jag och min familj flitiga besökare i vårt badhus. Under flera år har jag dock avstått på grund av den bristande hygien som utvecklade sig kring sekelskiftet, förklarar politikern.

Politikern beskriver det som hände: att "allt fler struntade i att duscha sig utan gick från omklädningsbåset iförda badkläder direkt till bassängen, möjligen efter en snabb dusch.

- Många hade dessutom kalsonger under sina badbyxor. Främst var det "idrottsutövande ungdomar och ungdomar av utländskt ursprung,", beskriver han.

Politikern har nyligen besökt simhallen för att introducera en ensamkommande ungdom. Men besöket gjorde honom inte nöjd.

- Jag kunde med förfäran konstatera att det snarast blivit sämre.

"Endast någon medelålders etnisk svensk med barn följde givna anvisningar för hygien och nakna tvålade och tvättade sig", beskriver han.

- Alla nykomna svenskar passerade endast en snabb dusch innan de gick in i badet. Politikern säger att han frågade dem varför och fått skälet att det var haram (otillåtet enligt tron), att klä av sig naken, till och med inför det egna könet.

Politikern har gjort egna efterforskningar och beskriver det mindre trivsamma att när 500 personer låter bli att tvätta sig så innebär det att reningsanläggningen får ta hand om 1,5 kilo hår och hudavlagringar, 10 liter svett, urin och saliv, okänd mängd deodorant och smink samt 750 000 miljarder bakterier?

- Trots klor och reningsverk är detta kvalificerat snusk, konstaterar han.

Han föreslår avskärmningar vid duschar för de som är blyga eller har en trosövertygelse.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om