Populärt att släktforska

Intresset för att forska i sin egen släkthistoria ökar för varje år. Det märker inte minst Eksjö släktforskarförening och Ingatorps hembygdsförening som kan bistå med mycket hjälp och stöd i det omfattande detektivarbete som ofta krävs.

Tore Sandh och Elisabeth Leek kunde svara på besökarnas frågor om släktforskning när det var släktforskar- och arkivdag i Ingatorp i lördags.

Tore Sandh och Elisabeth Leek kunde svara på besökarnas frågor om släktforskning när det var släktforskar- och arkivdag i Ingatorp i lördags.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-10-06 06:30


I lördags ordnades för tredje året en släktforskar- och arkivdag i Ingatorp. Under dagen kom en strid ström av besökare till Solgården.
Vissa av dem rutinerade släktforskare sedan många år tillbaka. Andra nybörjare som vill ha hjälp med att komma igång.
På plats fanns respresentanter från såväl Eksjö släktforskarförbund som hembygdsföreningen och andra privatpersoner med ett brinnande intresse för släktforskning. Uppskattningsvis ett 40-tal besökare droppade in under dagen.
- Jag brukar rekommendera alla som vill börja med släktforskning att först kontakta ett studieförbund och gå en kurs, säger Elisabeth Leek, ordförande i Eksjö släktforskarförening.
- Då får man till exempel kunskap om vilka digitala arkiv som man kan söka i. Sedan är det självklart bra att gå med i en släktforskarförening, där man kan få mycket stöd och hjälp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om