Postkodlotteriet satsar sju miljoner

Postkodlotteriets Kulturstiftelse avsätter sju miljoner kronor till Barnfilmbyn och dess satsning på ett Filmernas Hus i Mariannelund.

Robert Glader gläds över att Postkodlotteriets Kulturstiftelse satsar på Barnfilmbyn i Mariannelund med ett rejält bidrag.

Robert Glader gläds över att Postkodlotteriets Kulturstiftelse satsar på Barnfilmbyn i Mariannelund med ett rejält bidrag.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2015-04-04 04:06


Styrelsen för Postkodlotteriets Kulturstiftelse har beslutat att avsätta sju miljoner till projektet Barnfilmbyn.
- Vi är oerhört glada och tacksamma och det är ett stort lyft för projektet och hela Mariannelund, säger projektledare Robert Glader.
- Jag tror det här är ett av de större projekten de gått in i någonsin, säger han.
- Det är privata pengar då det är en privat stiftelse. Det är ett mycket glädjande besked att de ger oss ett bidrag och sänder lite signaler till andra, säger Robert Glader.

Lyckat koncept
Satsningen på kultur och barn har skapat intresse.
Angelica Johnson-Gerde, tillföreträdande general för kulturstiftelsen säger att Barnfilmbyn tar vara på den respekt för barnen som Astrid Lindren visade genom sitt författarskap.
- Hon skapade en dialog om allt som barn möter under sin uppväxt och berikade vuxna med insikter om barnens värld. Vi är stolta att kunna stödja det arbetet.
De avsatta medlen kommer att användas till Barnfilmbyns utställning och aktivitetscenter.
Det är tänkt att börja byggas i höst för att kunna invigas tills sommaren 2016.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om