Premiär för Tempoloppet

Idag går startskottet för Tempoloppet i Mariannelund, där folk på två eller fyra hjul ska ta sig från Mariannelund till Rumskulla, Ingatorp och tillbaka till Mariannelund. Det är Patrik Rollborn, som tillsammans med sin fru äger gatuköket och Tempobutiken i Mariannelund, som arrangerar det hela.

Eksjö/Mariannelund2014-08-23 04:06

Han har tidigare arrangerat fester i Rumskulla och startade i fjol också den ideella föreningen "Fellowship Sweden", vars syfte är att folk ska träffas och ha roligt.
- Det handlar om att vi som bor häromkring får se vilka trevliga människor vi har omkring oss, utan att behöva ha några andra gemensamma nämnare. Vi har sedan förra sommaren kört våra fester varannan fredag i Rumskulla som blivit välbesökta.
Startsträckan för loppet har varit endast tre veckor och Patrik Rollborn har skött allt förberedelsearbete helt själv.
Idén till Tempoloppet fick Patrik Rollborn, när han cyklade sträckan i somras och tyckte det kunde vara en idé att dra igång ett cykellopp mellan de tre orterna.
Efter loppet kommer ett rockband ?T-Cats" beståendes av kända musiker att spela på kvällen i Folkets hus i Mariannelund.
- Två av medlemmarna bor här i Mariannelund och de har även med gitarristen Chino Mariano, som spelat med bland andra Abba och Roxette.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om