Prisades av biskopen

Med stort intresse har Roland Karlsson sått och drivit upp närmare 900 trädarter från norra jordklotet på sina marker i Häljarp mellan Ingatorp och Mariannelund. För det arbetet har han nu fått mottaga stiftets kulturpris.

Eksjö/Mariannelund2007-05-24 06:51

När stiftsstyrelsen och egendomsstyrelsen i veckan hade en miljödag valde man att förlägga den i skogarna mellan Ingatorp och Mariannelund. Någon kilometer från riksvägen finns nämligen en sannerligen unik skog.
Bland de vanliga björkarna, tallarna och granarna kan den med kunskap och skarp blick nämligen hitta inte mindre än 880 olika busk- och trädarter från norra jordklotet. Dessa har Roland Karlsson av eget intresse drivit upp från frö som han inskaffat från olika håll.
Lika många till är under frösådd eller småplantor.
När stiftsstyrelsen skulle utse årets pristagare till tidigare biskopen Martin Lönnebos kulturpris valde man Roland Karlsson för sitt enorma och speciella miljöarbete med sina träd. Och utdelningen till en glad och hedrad Roland Karlsson skedde inte på lokal utan mitt på plats i den aktuella skogen i Häljarp. Biskop Martin Lind delade ut priset.
Förutom ett diplom följde en prissumma på 10 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om