Protest mot Furulundsskolan

Mariannelundsföräldrar ställde fullmäktigepolitikerna till svars för läget på Furulundsskolan i torsdags kväll. Barn- och ungdomsordförande Bernhard Issal (c) varnar för obekväma "personalåtgärder".

Eksjö/Mariannelund2010-11-27 05:06

Allmänhetens frågestund inleder alltid fullmäktigemötena. Ytterst sällan kommer någon för att fråga men när det väl händer är det allvar.
Mariannelundsföräldrarna Mikael Wiktorsson och Terry Frost ställde sig i talarstolen och berättade om sin oro för läget på Furulundsskolan.
Barn- och ungdomsutskottets ordförande, Hultpolitikern Bernhard Issal (c) fick svara
- Redan nu har vi en klar förbättring, menade han, berättade om de extrasatsningar som gjorts under hösten och att lärare inte kan målen för utbildningen.

Standardsvar
- Ytterligare ett standardsvar. Det är chefer som har det övergripande ansvaret, lärarna är överbelastade och klarar inte av att fylla målen, svarade Mikael Wiktorsson och berättade om elever som kommer hem och gråter efter skolan.
Skolan (och orsakerna till problemen) är en het potatis för politiker, personal och chefer.
Skolinspektionens besök på Furulundsskolans de senaste åren har varit täta. Granskningarna har kommit fram till att mycket inte stått rätt till.
Under flera år har betygen sjunkit. På fem år har skolan haft fem rektorer. Kommunledningen sparkade förvaltningschefen Christer Melin (som fick en miljonfallskärm som plåster på såren) för ett år sedan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om