Psykiatriveckan efterfrågas allt mer

Första gången samlade veckan 400 deltagare. I fjol besöktes den av 1 300 personer. I år, innan den ens startat, har 1 500 föranmält sig. Årets psykiatrivecka har temat "När livet är upp och ner."

Sabina Johansson, Höglandssjukhuset, Agneta Forssell, Vetlanda kommun och Bo Hedbrant, Samordningsförbundet har varit med och planerat årets psykiatrivecka. Förra året fick arrangörerna  landstingets kvalitetspris.

Sabina Johansson, Höglandssjukhuset, Agneta Forssell, Vetlanda kommun och Bo Hedbrant, Samordningsförbundet har varit med och planerat årets psykiatrivecka. Förra året fick arrangörerna landstingets kvalitetspris.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-11-06 07:28


Bakom Höglandets psykiatrivecka står bland annat Psykiatriska kliniken på Höglandssjukhuset och Höglandskommunerna tillsammans med flera andra verksamheter och organisationer.
Det är åttonde gången som veckan arrangeras, som ett sätt att sprida information. Första gången var det inte så många som kom på föreläsningarna. Psykisk ohälsa var då ett mer laddat ämne.
I dag är öppenheten och attityden kring psykisk ohälsa en helt annan.

Kompetenshöjande
Intressanta ämnen, gratis föreläsningar och inspirerande föredragshållare har skapat en stor nyfikenhet och intresse hos både de som arbetar inom området, tjänstemän och hos allmänhet.
För alla har nog, någon gång, kommit i kontakt med psykisk ohälsa på något vis.
Numera är veckan därför given för många. Det är ett bra sätt att skaffa sig komprimerad kunskap på kort tid, vilket gör att många inom vården deltar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om