Ranelid vilse på Höglandet

Författaren Björn Ranelid gick vilse i Nässjö och hittade inte till sin föreläsningslokal. Förra gången han besökte Höglandet var det dock värre. Ordet och kärleken var huvudteman på föreläsningen.

Eksjö/Mariannelund2010-01-30 05:06

Bildningsförbundet Folkuniversitetet i Nässjö firade sina nya lokaler genom att bjuda in författaren Björn Ranelid till att tala.
De nya lokalerna visade sig dock vara riktigt svåra att hitta. Björn Ranelid gick vilse med en urladdad telefon innan han fick hjälp på ett hotell med rätt väg.

Stormoväder
Förra gången Björn Ranelid besökte Höglandet drabbades han av stormoväder. Klockan sju på kvällen för två år sedan skulle han tala i Bälaryds bygdegård i Aneby kommun.
Men stormen ven, strömmen gick, träden föll och polisen varnade folk från att gå ut.

Livrädd
Arrangörerna väntade i bygdegården och tänkte att "Ranelid han kommer nog inte". Men, kvart i sju kom en bil genom mörkret kryssande mellan de omkullblåsta träden
- Jag var livrädd. Det var en strapats, tänk att offra livet för att föreläsa i mörkret men jag ställer aldrig in och kommer aldrig för sent. Jag ställer hårda krav på mig själv, säger Björn Ranelid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om