Rånmisstänkt flitig biltjuv

Den man som sitter häktad misstänkt för inblandning i det mycket brutala rånet i Ravelsryd vid Stensjön i april förra året, åtalades på fredagen för en rad bilstölder runt om på Höglandet och för drogfylleri på riksväg 40 vid Hult. I Anebytrakten tvingade han en bilist att skjutsa honom under hot.

Eksjö/Mariannelund2011-03-12 05:05

Det var den 26 april förra året som en ensamstående 67-årig man i Ravelsryd i Stensjön utsattes för ett mycket brutalt rån. Han fick genomlida en tortyrliknande misshandel och lämnades sedan kvar svårt skadad. Trots det lyckades han ta sig en lång sträcka och larma hos en granne.
En bil som tidigare stulits i Eksjö hittades utbränd en bit intill.
Tv-programmet Efterlyst tog upp fallet i februari och kort därefter greps en man på sannolika skäl misstänkt för delaktighet i det brutala rånet.
Mannen är skriven på västkusten men är välkänd för Polisen på Höglandet.

Gods från rånet
På fredagen åtalades han för flera bilstölder, häleri, narkotikabrott, stöld, rattfylleri, olaga tvång samt flera fall av grov olovlig körning.
40-åringen åtalas för totalt 16 fall av brott vid Eksjö Tingsrätt.
Mannen misstänks bland annat för häleri av ett flertal samlarobjekt såsom mynt, ur och sedlar samt ädelmetall från rånet i Ravelsryd.
40-åringen hade det då i sin ägo. Han körde omkring med godset i en personbil i Aneby när det påträffades.
Den äldsta åtalspunkten handlar om att han den 1 september förra året stal en bil på Kullgatan i Vetlanda som han sedan körde runt med. När han stoppades för kontroll på riksväg 40 i Hult fördes bilen utan nyckel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om