Regnet hindrade inte marknadsbesökare

Mycket folk lockades till Bellö för att besöka den årliga marknaden. Som inträffar första torsdagen i augusti. Knallarna trivs och flera kommer tillbaka år efter år.

3 000 besökare kom till Bellö marknad.

3 000 besökare kom till Bellö marknad.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-08-05 14:30

Det började som en höstmarknad på 1800-talet. Den hölls när bönderna hade avslutat sitt skördearbete. Nu har det blivit en återkommande sommarmarknad sedan 70-talet som lockar mycket folk.

Anders Andersson som är ordförande uppskattar att det är cirka 3000 besökare på marknaden. Han berättar att det brukar vara så många besökare och att det ökar lite varje år.

– Vi brukar vara försonade av regn.

I år regnar det, men det hindrar inte folk för att besöka marknaden. Våfflor serveringen är populärt bland besökarna och kön sträckte sig flera meter. Andra populära marknadsstånd är bland annat kräftlotteriet och Mariannelunds karameller.

– Jag tycker det känns bra. Här finns det lite av allt möjligt, vi försöker variera utbudet. Många knallar kommer tillbaka och vill ha samma plats, som tidigare år, säger Anders.

En försäljare som återkommer till marknaden i Bellö är Henry Gustafsson, 90 år. Han har ett stort utbud av kläder.

– Det är en liten och trivsam marknad, jag tycker inte om de stora lika mycket. Jag får alltid stå på samma plats och har varit här i 30 år, berättar Henry.

Besökarna är förberedda med paraplyer och regnställ och humöret är på topp. Christina Gieb och Solweig Karlsson tycker det är en bra marknad och favoriten är våfflorna.

Marknadsmusik i kyrkan

– Det lilla gemytliga, att träffa på folk som man känner igen och inte träffat på länge är trevligt.

Traditionsenligt är det marknadsmusik i Bellö kyrka under marknaden. I år har 150 personer samlats för att njuta av musiken. Lotta Brindmark står för musiken tillsammans med maken Pelle, sonen Viktor, Felix Paulsson, Eric Anjou och Anna Anjou. De spelar en blandad musik från Svenska visor till The Beatles.

– Blandad musik brukar uppskattas, berättar Lotta.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om