Rekorderlig mästare

Tomas Lundman är innehavare av världsrekord efter världsrekord. Faktiskt en mästare i världsrekord i sin mästerliga förmåga att leka och kicka med en vanlig fotboll. I går besökte han Mariannelund.

Är man världsmästare så kan man kosta på sig att ta på och av sig skorna samtidigt.

Är man världsmästare så kan man kosta på sig att ta på och av sig skorna samtidigt.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-06-27 07:22

Om du ser barn och ungdomar kicka runt på fotbollar den närmaste tiden, så har det säkert sin förklaring i landslagets fotbollsskola på Slättvallen.
För vad gör det om regnet öser ner när man får krypa in i ett tält och se en världsmästare i action.
Med "dunka-dunka" musik i bakgrunden visade den 41-årige spärrvakten Tomas Lundman smakprov på alla sina färdigheter. Det gick ett sus genom publiken när han visade det ena tricket efter det andra och en boll som syntes dras till honom som en magnet vad han än gjorde.
Han har satt 412 världsrekord och det blir fler hela tiden. De handlar om sittande kick, bollnickning och liggande kick.
I Mariannelund gick han under eftermiddagen runt bland barnen för att lära dem lite tricks, balans och teknik, om de själva vill bli duktiga på att kicka boll.
Innan han åkte från Mariannelund gav Tomas Lundman sig på att försöka sätta ännu ett rekord, vilket vi återkommer till om det lyckades, i kommande tidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om